Welcome back: ALV, themabijeenkomst en werkbezoek!

Ben jij erbij op vrijdag 9 oktober? Het eerste ontmoetingsmoment voor de BSNC-leden sinds COVID-19. We zijn dan te gast bij GBN Artificial Grass Recycling en in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Op initiatief van het bestuur van het platform PABA is er ’s morgens een werkbezoek bij de circulaire verwerkingsfabriek voor end-of-life -kunstgras van GBN AGR. ’s Middags is de Algemene Leden Vergadering met een boeiende themabijeenkomst over hoe de gemeente Amsterdam inspeelt op klimaatverandering en duurzaamheid. De themabijeenkomst is een initiatief van het platformbestuur Gemeenten & Sportbedrijven. We sluiten de dag af in de Johan Cruijff Arena met een receptie ter gelegenheid van het afscheid van penningmeester Ties Joosten.

Inschrijven
Via deze link kun je je aanmelden voor de verschillende onderdelen van het programma. Let op! Vanwege de Corona maatregelen moet je je voor ieder programmaonderdeel waar je bij wilt zijn aanmelden. Zo weten we van tevoren precies wie bij welk onderdeel aanwezig is. Bij het werkbezoek aan GBN AGR is het aantal deelnemers gemaximeerd, schrijf je dus snel in (uiterlijk 25 september 2020). Vol = vol! Aan de deelname aan het werkbezoek en de themabijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Ochtendprogramma bij GBN AGR in Amsterdam
09.30 uur         Ontvangst
10.00 uur         Start werkbezoek
12.00 uur         Einde werkbezoek en verplaatsen naar de Johan Cruijff Arena

Middagprogramma Johan Cruijff Arena in Amsterdam
12.00 uur           Ontvangst en lunch
13.00 uur           Excursie ‘Touch the Grass’
13.30 uur           Ledenvergadering
15.00 uur           Themabijeenkomst
16.30 uur           Receptie ‘afscheid Ties Joosten’
17.30 uur           Einde

Informatie themabijeenkomst
Tijdens de themabijeenkomst door de gemeente Amsterdam over inspelen op klimaatverandering en duurzaamheid zijn er drie inleidingen:
•    Nina Kranendonk (programma manager Sport en Duurzaamheid). Zij vertelt over de duurzaamheidsambities van de gemeente Amsterdam en hoe deze handen en voeten krijgen binnen de Amsterdamse sport aan de hand van concrete voorbeelden. Waar wil Amsterdam staan in 2030 en wat betekent dat voor onze vraag aan de markt?
•    Sasha Stolp (Regisseur Toekomstbestendige Assets en Klimaatadaptatie). Haar inleiding gaat over de ontwikkeling van innovaties op sportgebied met klimaat adaptieve velden waar ingespeeld wordt op droogte, hittestress en enorme regenval. Op het Marine terrein en de Laan van Spartaan worden hier proeven voor gedaan.
•    Nelleke Penninx (Senior beleidsadviseur, afdeling Sport). Haar presentatie gaat over het bouwen van sportaccommodaties in een groeiende en verdichtende stad. Hoe moeten planologen omgaan met beperkte ruimte waarin een sportnorm moet worden ingepast en wat betekent dit voor de stedelijke sportruimte? Een doorkijk naar alternatieve sportplekken zoals op het water en op daken van gebouwen?

Meer nieuws