conGRAS 2024: Natuurinclusieve sportparken, wat werkt? 

Nog niet aangemeld voor conGRAS? Dan trekt de inhoud van de zesde en laatste deelsessie je vast over de streep! Die gaat namelijk over natuurinclusieve sportaccommodaties en de ervaringen daarmee uit vijf living labs.

Sporten en bewegen stimuleren werkt namelijk beter in een aantrekkelijke, groene omgeving die uitnodigt tot meedoen. Zo’n groene omgeving heeft ook voordelen als het gaat om duurzaamheid en klimaatadaptatie. Het vergroten van de biodiversiteit, het tegengaan van hittestress, en het voorkomen van en omgaan met wateroverlast en droogte spelen daarbij een rol.

 

Koen Hendriks (Projectleider Sport- en Beweeginitiatieven Openbare Ruimte, Gemeente Venlo) en Koen Beelen (NOC*NSF/Routekaart Verduurzaming sport) delen tijdens hun sessie de eerste lessen van vijf living labs die op dit moment ingezet zijn. Centraal staat de vraag; hoe kan een sportpark natuurinclusiever worden en tegelijkertijd zorgen voor meer sportplezier?

We kunnen een voorstelling maken van het eindresultaat, maar hoe kom je er? Waar lopen we onderweg tegenaan en hoe betalen we de maatregelen die we willen nemen?  Koen en Koen gaan in op de vraag welke rol fieldmanagers en groundsmen kunnen spelen bij het realiseren van een natuurinclusiever sportpark.

 

Informatie over conGRAS

Meer informatie over conGRAS vind je via deze link. Ook houden we je via onze nieuwsbrief en onze LinkedIn-pagina op de hoogte.

Inschrijven voor conGRAS

Deelname voor BSNC-leden is gratis. Niet leden betalen € 295,00. Schrijf je nu in. Je hoeft je niet aan te melden voor een deelsessie. Op de dag zelf maak je je keuze aan welke deelsessie je wilt deelnemen.

 

Koen Hendriks
Koen Hendriks
Koen Beelen

 

 

Meer nieuws