BSNC begroet gemeente Borne als nieuw lid

De Overijsselse gemeente Borne maakt sinds kort onderdeel uit van het ledenbestand van de BSNC. Adviseur groen – en landschapsinrichting Ben Demmer bezoekt al jarenlang de bijeenkomsten en evenementen van de branchevereniging. “Alle betrokken partijen komen bij elkaar bij de BSNC.” 

“De tijd is rijp om ons aan te sluiten bij de branchevereniging”, geeft Ben aan. “Het is boeiend om te zien hoe de sportsector zich momenteel ontwikkelt. We willen daarom zo dicht mogelijk bij het vuur zitten. Als landelijk kennis- en innovatieplatform voor buitensportvoorzieningen is de BSNC hiervoor de aangewezen organisatie. Bovendien is het nu voor kleinere gemeenten als Borne (ongeveer 23.000 inwoners) prijstechnisch gezien interessant om lid te worden. Dat argument speelt zeker een rol in onze overwegingen. Waarom? Omdat wij onze uitgaven steeds aan de burgers van Borne moeten verantwoorden.”

Ben werkt inmiddels achttien jaar voor de Twentse forensengemeente. “Ik heb onder meer de buitensportaccommodaties in mijn portefeuille. Waaronder Sportpark ’t Wooldrik waar vier voetbalclubs en een korfbal- en jeu de boulesvereniging gevestigd zijn. Ik werk nauw samen met mijn collega Gemma Tennigo, de moeder van de Nederlandse topturnsters Sanne en Lieke Wevers uit Oldenzaal”, vertelt Ben. “Het onderhoud van de zeven natuurgrasvelden en zes kunstgrasmatten in de gemeente komt volledig  voor onze rekening. Dit besteden wij als eigenaar uit aan aannemer Ter Braak uit Haaksbergen. Een cultuurtechnisch bedrijf dat zijn sporen verdiend heeft in de branche en het beheer verricht van diverse sportcomplexen in de omgeving van Borne, Haaksbergen en Oldenzaal. Wij werken heel prettig samen met Henri ter Braak, een grasexpert die alles weet van de materie. Hij was onlangs nog genomineerd voor de titel Fieldmanager of the Year 2018. De clubs bekommeren zich volgens afspraak om het afval. Die samenwerking en afstemming verloopt prima. Wij helpen de verenigingen waar we kunnen. Bijvoorbeeld met de aanleg van hagen op de complexen.”

Hij vervolgt: “Daarnaast overleggen en bepalen we met de aannemer en de clubs wat er op de diverse sportterreinen moet gebeuren. Zoals op het gebied van drainage en beregening. Ook bekijken we of er buiten het bestek nog werk ligt te wachten en welke velden voor grootschalig onderhoud in aanmerking komen. Namens de gemeente Borne maak ik verder deel uit van een boeiende studiegroep die zich buigt over de recycling van kunstgrasvelden Met daarin beleidsmakers én vertegenwoordigers van GRAS Advies Groen Recreatie en Sport: een belangrijk adviesbureau voor ons. Ook op die manier vergaren we veel informatie.”

Boodschap
Ben benadrukt dat Borne veel kennis in huis heeft over de aanleg en het onderhoud van buitensportaccommodaties. “Ik denk dat onze boodschap voor andere, grotere gemeenten en de ledengroepen binnen de BSNC de moeite waard is. Informatie uitwisselen en netwerken is waar het allemaal om draait. De meerwaarde van het lidmaatschap is daarnaast de brede opzet van de branchevereniging. Het is leerzaam om uit de eerste hand te horen met welke problemen en tegelijkertijd uitdagingen andere gemeenten en sportbedrijven, aannemers, leveranciers en adviseurs te maken krijgen. En boeiend om te zien hoe zij hiermee omgaan. Kennis delen is van groot belang in de sportbranche. Als je altijd achter de markt aanhobbelt, ben je volledig afhankelijk. Goed op de hoogte zijn van alles wat er speelt, is een groot voordeel. De BSNC biedt hiervoor een ideaal en aansprekend podium.”

 

Meer nieuws

Plaats een reactie