De BSNC is blij om zo kort na de jaarwisseling alweer een nieuw lid te begroeten. ASC uit het Gelderse Velp met aan het roer Piet Kranendonk en Martin Heemskerk adviseert de sport- en bouwbranche over sporttechnische, geohydrologische en grondmechanische vraagstukken.
“Wij weten wat er speelt in de markt en kennen de ontwikkelingen in de sportbranche goed”, benadrukt Piet, samen met zijn collega Martin directeur en eigenaar van ASC Sports & Water. “Als adviesbureau voor sport en cultuurtechniek zijn wij gespecialiseerd in het geven van adviezen voor het ontwerp, onderhoud en beheer van alle buitensportaccommodaties.“ Piet en Martin bundelden de krachten in 2007. Met in hun bagage ervaring bij Arcadis-Heidemij, Fugro en ISA Sport richtten zij ASC Sports & Water op. “Constructief denken in combinatie met inventieve en kostenefficiënte oplossingen vormen de basis van onze ondersteuning. Daarbij hanteren we uiteraard de normen van sportkoepel NOC*NSF en de regelgeving van de sportbonden.”
ASC Sports & Water bouwde de afgelopen jaren –mede door haar jarenlange ervaring en vakkennis- een sterke positie op als betrouwbare partner voor gemeenten, verenigingen, aannemers en overige partijen. “Vertrouwensrelaties vormen de basis in onze werkwijze”, benadrukt Piet. “We zijn betrokken, deskundig, inventief en alert op kosten en duurzaamheid.” Het team van ASC bestaat uit zes professionals, ieder met zijn eigen specialisme. Piet: “In samenwerking met een gevarieerd netwerk aan partners leggen we de lat hoog, met dienstverlening op maat. We onderscheiden ons met bijzondere expertise in natuurgras constructies, ontwerpen op slappe bodems en wateroverlastproblemen.”
BSNC
De BSNC is al jarenlang een bekende partij voor Piet en Martin. “De sportbranche is een kleine wereld. We volgen de ontwikkelingen binnen de BSNC met veel belangstelling. Aanleiding voor het lidmaatschap vormt de discussie die is ontstaan na de Zembla-uitzendingen. Het is belangrijk dat gezondheid en milieu in de normstellingen van alle bouwstoffen in de veldconstructies worden opgenomen. Besluitvorming dient wederom vanuit het collectieve belang te gaan plaatsvinden”, benadrukt Piet. “De branchevereniging kan daarin een belangrijke rol spelen. De indeling in platforms kan daarbij hopelijk tot een snellere en betere besluitvorming leiden.”
Piet vervolgt: “Door vanuit de platforms binnen de BSNC ook de vertegenwoordiging naar werkgroepen te reguleren, kan meer transparantie van en draagvlak voor de besluitvorming ontstaan. ASC was mede-initiatiefnemer om samen met andere adviesbureaus een platform op te richten. Het voorstel van Ben Moonen om dit te organiseren onder de vlag van de BSNC heeft geleid tot de huidige samenwerking. Zelf maak ik deel uit van het kersverse bestuur van het platform Kennisinstituten en Adviesbureaus. ASC wil hiermee graag een bijdrage leveren aan een opwaardering van de sportsector. Met als gemeenschappelijk doel op internationaal niveau weer toonaangevend te zijn.”