Gemeente Venlo dynamische nieuwkomer bij BSNC

BSNC blijft maar groeien. Met de gemeente Venlo mag de branchevereniging opnieuw een aansprekend lid begroeten. Zeker op het gebied van sport. De gemeente (ook wel ‘groot-Venlo’ genoemd) telt liefst veertien sportparken.

Peter Swinkels werkt sinds 1 oktober vorig jaar als rayonleider sport bij de gemeente Venlo (100.000 inwoners). Samen met twee collega’s zorgt hij voor het dagelijkse onderhoud van de sportparken. “Een hele afwisselende en uitdagende functie. Dat laatste geldt zeker voor het plannen, goed organiseren en zo overzichtelijk mogelijk maken van al onze werkzaamheden. Daarbij komen vragen aan de orde als: wie doet wat en wie is verantwoordelijk? Het groot onderhoud besteden we uit aan aannemers.”

Peter vervolgt: “Het beheer van al die accommodaties is vooral mooi vanwege het grote aanbod van sporten. Van voetbal, hockey en beachvolleybal tot korfbal, rugby, honk,- en softbal, atletiek en golf. Verschillende velden en voorzieningen dus die om een specifieke wijze van onderhoud vragen. In groot-Venlo (Venlo, stadsdelen Blerick en Tegelen en de dorpen Arcen, Lomm ,Velden en Belfeld) liggen ongeveer 75 natuurgrasvelden en een paar kunstgras-voetbalvelden. Daarnaast onder meer acht hockeymatten, zowel zand-ingestrooide als semi-watervelden en watervelden. Kunstgras is een prima oplossing als bijvoorbeeld het uitbreiden van een sportpark geen optie is. Als je door goed beheer de conditie en kwaliteit van natuurgrasvelden op een hoog peil houdt, is het niet altijd nodig om over te stappen op kunstgras. Want daar hangt natuurlijk een flink prijskaartje aan. Dat scheelt in de kosten.”

BSNC
Peter was voor hij aan de slag ging bij de gemeente Venlo in dienst als accountmanager sport bij Agrifirm Plant BV in Apeldoorn. “De BSNC ken ik al vanuit die tijd. Ik had veel relaties die lid waren. En bezocht lezingen over actuele onderwerpen in Houten. Zoals over gewasbescherming in de openbare ruimte en het chemievrij onderhoud van sportvelden”, vertelt Peter. “Een van de eerste zaken die ik geregeld heb als rayonleider in Venlo is het lidmaatschap van de branchevereniging. Voor mij is het logisch als gemeente aan te sluiten bij de BSNC. Met name om te netwerken en kennis en ervaringen te delen. En informatie uit te wisselen over nieuwe, innovatieve ontwikkelingen. Je moet altijd openstaan voor slimmere en makkelijker uitvoerbare oplossingen. BSNC stimuleert innovatie en is voor gemeenten en de andere bloedgroepen binnen de branchevereniging een goed klankbord. Belangrijk aspect van het lidmaatschap is dat we een club van gelijkgestemden vormen. Omdat we allemaal te maken hebben met dezelfde kansen en bedreigingen. En samen een manier moeten vinden om daar goed mee om te gaan. Ook daarom heeft de BSNC voor gemeenten als Venlo een grote meerwaarde.”

 

Meer nieuws

Plaats een reactie