De 20e Nationale Grasdag, 13 november in De Galgenwaard (Utrecht)

Ook nieuwsgiering naar recente en nieuwe inzichten en ontwikkelingen om grasvoetbalvelden nog toekomstbestendiger te maken? Kom dan op woensdag 13 november naar stadion De Galgenwaard, de thuisbasis van FC Utrecht. De jubileumeditie van De Nationale Grasdag vindt daar plaats. Journalist en presentator Erik Dijkstra praat de dag aan elkaar. 

De afgelopen jaren heeft de Nationale Grasdag heel wat innovaties, ideeën en technieken onder de aandacht gebracht die helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van de Nederlandse grasmatten. Daar gaat de organisatie ook dit jaar weer voor. 

Programma 

Tijdens twee plenaire sessies delen deskundige sprekers uit de advieswereld, het bedrijfsleven en het onderwijs waardevolle inzichten. Natuurlijk weet iedereen dat gras, water, voeding, licht en zuurstof nodig heeft. Maar er zijn steeds meer nieuwe inzichten en ontwikkelingen over de manier waarop we hierin kunnen voorzien. Nieuwe grassengenetica maken de mat robuuster en door geïntegreerde onderhoudscontracten wordt de levensduur verlengd. Ook ontwikkelingen op het gebied van automatisering en robotisering hebben hier invloed op, net als het toenemende gebruik van data. 

Veldbezoek 

Fieldmanager Wim Leffelaar vertelt – natuurlijk op of rond het stadionveld – hoe hij met zijn team de wedstrijd- en trainingsvelden van FC Utrecht in topconditie houdt. 

Aanmelden 

Als je dit niet wilt missen, meld je dan hier aan.

Meer nieuws