BSNC-congres 2025: voorbereidingen zijn gestart!

Na vier succesvolle congressen, conGRAS en KUNSTgres, organiseert de BSNC begin 2025 een gecombineerd en daarmee nog groter BSNC-congres over grassportvelden, kunstgrassportvelden en andere (kunstmatige) sportondergronden. Eén BSNC-congres voor alle BSNC-leden samen en voor alle andere makers van sportvoorzieningen. In de laatste BSNC-nieuwsbrief, voor de zomervakanties, zijn de BSNC-leden gevraagd naar hun ideeën hierover. Wat heeft dat opgeleverd? 

Enkele tientallen BSNC-leden hebben de enquête ingevuld en de reacties waren overwegend positief. De belangrijkste zorgpunten zijn dat gras of kunstgras ondersneeuwen en niet meer die aandacht krijgen, zoals bij conGRAS en KUNSTgres. Een ander punt van zorg is dat er onvoldoende diepgang mogelijk is. Voor het verenigingsbestuur en het BSNC-bureau zijn dit belangrijke voorwaarden waaraan het BSNC-congres juist moet voldoen; een evenwichtig programma, met voldoende diepgang, zodat BSNC-leden en andere deelnemers met meer kennis naar huis gaan en voldoende kennis en ervaringen hebben kunnen uitwisselen. Daar gaan wij ons, samen met de werkgroep, hard voor maken om dit voor elkaar te krijgen. 

De voorbereidingen zijn gestart! Binnenkort verwachten we de datum en locatie bekend te kunnen maken. Aan de samenstelling van een werkgroep wordt gewerkt. Er zijn BSNC-leden die zich hebben aangemeld hiervoor en enkele leden van de werkgroepen conGRAS en KUNSTgres hebben hun medewerking toegezegd. Van hun kennis en ervaring maken we graag gebruik. Op 6 september (commissie Gras) en 12 september (commissie Kunstgras) verdiepen de leden van beide commissies zich in de thema’s die in het plenaire programma en de deelsessies een plek zouden kunnen of moeten krijgen. 

Als je ideeën, suggesties hebt of een actieve bijdrage wilt leveren, dan staan we daar natuurlijk voor open. Stuur een mail naar info@bsnc.nl of neem contact op met verenigingsmanager Hans Arends (06-21649594) 

 

Meer nieuws